Kunststof trapleuningen, wat zijn de voordelen?

Bij het denken aan trapleuningen zal de gemiddelde consument aan de houten variant denken. Kunststof buigbare trapleuningen zijn echter bezig met een opmars en komen met een flink aantal voordelen.

Al sinds jaar en dag wordt hout gebruikt voor zaken als trapleuningen, raamkozijnen en zelfs voordeuren. Kunststof was niet erg populair omdat het snel verkleurde, zeker buiten. De lage kwaliteit van kunststof maakte het niet alleen lelijk, maar ook vatbaarder voor inbraken. Hout kon veel langer meegaan en is van nature al heel stevig.

Tegenwoordig is er zeker geen sprake meer van lage kwaliteit kunststof. Meer en meer huizen worden gebouwd met kunststof kozijnen en ook dakkapellen worden tegenwoordig vooral van kunststof gemaakt. Kunststof ziet er erg lang nog kwalitatief goed uit en gaat daarnaast heel lang mee. Het verschil met hout wordt zo met de jaren minder. Vaak zijn de twee bijna niet meer uit elkaar te halen!

Bij kunststof trapleuningen gaat de intrede van kunststof nog niet zo hard als bij kozijnen en dat is heel goed te begrijpen ook. Hout is makkelijker te bewerken door de doe-het-zelver. Ook is het gevoel van hout nog altijd onovertrefbaar en dat geeft in combinatie met de lagere prijs in veel gevallen de doorslag.

Hout heeft echter ook een paar nadelen ten opzichte van kunststof. Zo dient hout meestal nog behandeld te worden met lak of verf voor een langere levensduur en mooier uiterlijk, waar de kunststof leuning helemaal kant-en-klaar is. Na de initiële lak moet hout ook nog onderhouden worden om de lak er blijvend mooi uit te laten zien. Kunststof gaat uit zichzelf al jaren mee en is door de gladde vorm makkelijk schoon te houden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *